'Modrić nas je ubio. Slomio nam je srca, ali je to učinio predivno. Baš je užitak gledati majstora'

"Modrić je sa stilom uništio snove Škotima", "Neće plesati! Škoti su ispali s Eura", "Škotska je vani! Modrić ih je izbacio ljepoticom nakon gola McGregora", naslovi su otočkih medija. A Škoti su slomljeni

Hrvatska je briljantnom utakmicom svladala Škotsku 3-1 i prošla dalje u osminu finala Europskog prvenstva. I to kao drugoplasirana! 

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje trećeg gola na Trgu bana Jelačića

Učitan: 0%
Video Player is loading.
Time 0:00 / -:-
Vrijeme trajanja -:-
Učitan: 0%

Nisu na Otoku nakon dvije blijede predstave Hrvatske očekivali to ni tamošnji mediji, ni analitičari, ni treneri. Hrvatsku je otpisao i Jose Mourinho, mnogi su smatrali kako je Škotska u boljoj formi, ali od toga ipak - ništa.

Na njihovom terenu, u Glasgowu, s golovima Nikole Vlašića, Luke Modrića i Ivana Perišića, Hrvatska je srušila domaću reprezentaciju i osigurala prolaz dalje. 

POGLEDAJTE SLAVLJE NAVIJAČA U FRANKFURTU:

Kapetane, ma tooo smo čekali: Golčina majstora Luke Modrića i naklon neuništivog Perišića!
Soccer Football - Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland - Hampden Park, Glasgow, Scotland, Britain - June 22, 2021 Croatia's Ivan Perisic celebrates scoring their third goal Pool via REUTERS/Paul Ellis

O čarobnoj večeri Luke Modrića ne staju pričati ni engleski mediji. Kapetan je asistirao Perišiću, a njegov gol za 2-1 jedan je od ljepših golova reprezentacije u dugo vremena.

Presretni Modrić: Kad smo ovakvi, opasni smo za sve!
Soccer Football - Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland - Hampden Park, Glasgow, Scotland, Britain - June 22, 2021 Croatia's Luka Modric celebrates after the match Pool via REUTERS/Andy Buchanan

"Modrić je sa stilom uništio snove Škotima", "Neće plesati! Škoti su ispali s Eura", "Škotska je vani! Modrić ih je izbacio ljepoticom nakon gola McGregora", naslovi su nekih najvećih otočnih medija koji kao glavnog heroja vide našeg kapetana, ali to nije sve.

- Trebao je poseban gol posebnog igrača kako bi se uništili snovi Škota o prolasku grupe na velikom turniru prvi put u povijesti. Modrića možda tek tri mjeseca dijele od 36. rođendana, ali on nije izgubio ni dijelić one magije koja mu je donijela Zlatnu loptu prije tri godine. I u trenutku kad je izgledalo da bi Hrvatska mogla ispasti, maleni maestro vratio je naciju na pravi put - piše engleski Sun, a u programu BBC-a su kapetanu Hrvatske zapljeskale i legende škotskog nogometa:

- Modrić je mađioničar, a Hrvatska je orkestar kojim besprijekorno ravna. Brozović je također sjajan, cijelo vrijeme traži loptu. Nismo imale šanse protiv veznjaka, morali smo se predati. Užitak je bio gledati hrvatski vezni red kako suvereno kontrolira i vodi igru, a majstorski je to odradio Luka Modrić. Daleko, neusporedivo najbolji igrač na terenu - rekli su Billy Dodds, Willie Miller i Ally McCoist.

- Modrić je nevjerojatan, daleko najbolji na terenu. Užitak je gledati ga kako igra. Gol koji nam je zabio bio je predivan. Istina, slomio nam je srca, ali je to učinio na predivan način. Stvarno je briljantan - posebno je bio oduševljen Ally McCoist, legendarni napadač Glasgow Rangersa.

'Vatreni' se sele u Kopenhagen! Četiri su potencijalna protivnika
Soccer Football - Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland - Hampden Park, Glasgow, Scotland, Britain - June 22, 2021 Croatia's Ivan Perisic celebrates scoring their third goal Pool via REUTERS/Paul Ellis

- Škoti su na poluvremenu vjerovali da mogu proći, ali takva vjera je jako krhka protiv veznog reda u kojemu su Modrić, Kovačić i Brozović. Škotski otpor morao je propasti kad-tad. To je njihov način - piše Daily Mail.

Tužni su napisi u škotskom Heraldu. Nakon svih tih slomljenih srca na svakom velikom natjecanju dosad, Škotima je jednostavno - prekipjelo:

- Tako blizu, a tako daleko. Možda nam jednostavno nije bilo suđeno. Možda nam nikad neće biti suđeno. Ovaj put, po tko zna koji put dosad, nije bilo suđeno...

Komentari 75
Sainas
Svaka čast idemo dalje, al ovako ružne tablice i rezultate svih skupina još nigdje nisam vidio, 5 dana stoji 1 utakmica, pa da nemate nekog tko vam to može napr Prikaži još ↓
zm
Dobro Luka je bil ok ali Kova je odigral možda isto ko i Luka ali nije zabil gol . Svi su dobro odigrali
DUH RATNIKA...MPT
Čarobnjak Lukaaaaaaa!!!!!!🇭🇷❤
Vidi sve komentare